Resurscentrum för hållbar konsumtion i livsmedelskedjans alla led
För: Kockar, restaurangpersonal, chefer/ägare i privata och offentliga restauranger.
Cirkulär menyplanering är det 2:dra av 4 kostnadsfria webbinarium inom området cirkulär ekonomi för restauranger. Under webbinariumet får du tips och tricks om hur du kan spara pengar och samtidigt göra ditt kök mer miljövänligt. Diskussionen kommer att kretsa kring minimering av matsvinn, valet av miljövänligare råvaror (som närodlade, ekologiska och oförpackade alternativ), och smart användning av energi i matlagningen.
En av höjdpunkterna är att Olli Takanen från Perho PRO kommer att leda oss igenom “Circular Economy in Menu Planning”. Med sin gedigna erfarenhet och passion för hållbar matlagning kommer Olli att ge oss insikter i hur man integrerar principerna för cirkulär ekonomi i menyplaneringen. Hans presentation kommer att ge praktiska exempel och inspirerande idéer som du kan ta med dig tillbaka till ditt kök.
Eventet genomförs digitalt och är en del av projektet Circular Economy in restaurants, ett Östersjöprojekt som finansieras av EU genom Interreg.
Tid: 1 timme 15 Minuter
Digitalt: Zoomlänk, skickas ut efter registering.
Missa inte de 2 kommande webbinarium där vi går djupare ned i zero waste och effektiv marknadsföring av cirkulära restauranger.
22/04 Webbinarium 3, Zero waste – “Så eliminerar du matsvinn i din restaurang med cirkulär ekonomi.”
Plats: Digitalt.
29/04 Webbinarium 4, Kommunicera rätt & grönt – ”Framgångsrika strategier för att marknadsföra dina cirkulära initiativ”.
Plats: Digitalt.
Vill du läsa mer om projektet klicka på nedan länk.