Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skapa hållbara smakupplevelser – “Utforska cirkulär menyplanering.”

april 15 @ 14:00 - 15:15

Dyk ner i konsten att skapa en cirkulär meny!

För: Kockar, restaurangpersonal, chefer/ägare i privata och offentliga restauranger.

 

 

 

15 april tar Olli Takanen från Perho PRO i Finland, oss igenom “Circular Economy in Menu Planning”. Med sin expertis och passion för hållbarhet ger Olli praktiska tips och inspiration om hur man kan integrera cirkulär ekonomi i menyplaneringen.

Cirkulär menyplanering är det 2:dra av 4 kostnadsfria webbinarium inom området cirkulär ekonomi för restauranger. Under webbinariumet får du tips och tricks om hur du kan spara pengar och samtidigt göra ditt kök mer miljövänligt. Diskussionen kommer att kretsa kring minimering av matsvinn, valet av miljövänligare råvaror (som närodlade, ekologiska och oförpackade alternativ), och smart användning av energi i matlagningen.

 

En av höjdpunkterna är att Olli Takanen från Perho PRO kommer att leda oss igenom “Circular Economy in Menu Planning”. Med sin gedigna erfarenhet och passion för hållbar matlagning kommer Olli att ge oss insikter i hur man integrerar principerna för cirkulär ekonomi i menyplaneringen. Hans presentation kommer att ge praktiska exempel och inspirerande idéer som du kan ta med dig tillbaka till ditt kök.

 

Eventet genomförs digitalt och är en del av projektet Circular Economy in restaurants, ett Östersjöprojekt som finansieras av EU genom Interreg.

 

Schema

Tid: 1 timme 15 Minuter

    • 14.00 Konsten att skapa en cirkulär meny. Olli Takanen, Instruktör, Perho PRO, Finland.
    • 14.30 FresCo Restauranger, bygger en bättre framtid med ett hållbart tankesätt – Laura Avikainen, vice verkställande direktör, FresCo Ravintolat, Finland
    • 14.45 Bästa praxis för cirkulär menyplanering – Arturs Taskans, köksmästare, Restaurang COD, Lettland.

Plats:

Digitalt: Zoomlänk, skickas ut efter registering.

 

Talare:


Kommande webbinarium inom Cirkulär ekonomi.

Missa inte de 2 kommande webbinarium där vi går djupare ned i zero waste och effektiv marknadsföring av cirkulära restauranger.

 

22/04 Webbinarium 3, Zero waste – “Så eliminerar du matsvinn i din restaurang med cirkulär ekonomi.”

Plats: Digitalt.

29/04 Webbinarium 4, Kommunicera rätt & grönt – ”Framgångsrika strategier för att marknadsföra dina cirkulära initiativ”.

Plats: Digitalt.

 

Vill du läsa mer om projektet klicka på nedan länk.

Cirkulär Ekonomi För Restauranger

 

Detaljer

Datum:
april 15
Tid:
14:00 - 15:15
Evenemang Kategori:

Plats

Digitalt

Arrangör

Ce4Re, Ekomatcentrum, Satakunta University of applied sciences, Pyhäjärvi Instituutti, Vidzeme
Visa Arrangör-webbplats
×