Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Zero waste – “Så eliminerar du matsvinn i din restaurang med cirkulär ekonomi.”

april 22 @ 14:00 - 15:00

Så eliminerar du matsvinn i din restaurang.

För: Kockar, restaurangpersonal, chefer i privata och offentliga restauranger.

 

 

22 april håller vi vårt 3:dje kostnadsfria webbinarie av 4 i vår serie av webbinarium om cirkulär ekonomi denna vår. Restauranger från Sverige, Finland och Lettland samlas online då Lina Andersson Fasth från Generation Waste tillsammans med experter inom återvinning fördjupar sig i hur man förebygger och minskar svinn i restauranger. I detta webbinarie får du möjlighet att lära dig varför det är så viktigt att minska matsvinnet och vilka positiva effekter det har för både lönsamhet och miljö. Generation Waste kommer att visa hur man mäter och spårar svinn, samt hur man hanterar matavfall på bästa möjliga sätt.

 

Webbinariumet Zero waste – Så eliminerar du matsvinn i din restaurang med cirkulär ekonomi är ett event av 4 kostnadsfria event. Under Webbinariumet kommer du få insikt i grunderna med att arbeta med att förebygga och eliminera svinn i restauranger, en viktig del i att arbeta cirkulärt. Vi kommer även prata om återvinning, användning av engångsmaterial och relatera det till gällande lagstiftning.

 

Första delen av webbinariet är gemensamt för alla länder och är på engelska. Webbinariets andra del är på svenska och behandlar gällande regler och lagar  som restauranger i Sverige måste följa för återvinning, sortering och användning av engångsmaterial.

 

Eventet genomförs digitalt och är en del av projektet Circular Economy in restaurants, ett Östersjöprojekt som finansieras av EU genom Interreg.

 

Schema

Tid: 1 timme

    • 14.00 Förebyggande & minskning av svinn – Hur eliminerar du svinn i din restaurang? – Lina Andersson Fasth, utbildningschef på Generation Svinn, Sverige.
    • 14.30 Återvinning och Sortering: Nya lagar och regelverk för svenska restauranger. – Clara Lidberg, miljöjurist och ägare av Panter.

Plats:

Digitalt: Zoomlänk skickas ut efter registering.

 

Talare:

 

 

 


 

Kommande webbinarium inom Cirkulär ekonomi.

Missa inte det kommande webbinariet där vi går djupare ned i effektiv marknadsföring av cirkulära restauranger.

 

29/04 webbinarie 4, Kommunicera rätt & grönt: ”Framgångsrika strategier för att marknadsföra dina cirkulära initiativ”

Plats: Digitalt.

Vill du läsa mer om projektet klicka på nedan länk.

Cirkulär Ekonomi För Restauranger

Detaljer

Datum:
april 22
Tid:
14:00 - 15:00
Evenemang Kategori:

Plats

Digitalt

Arrangör

Ce4Re, Ekomatcentrum, Satakunta University of applied sciences, Pyhäjärvi Instituutti, Vidzeme
Visa Arrangör-webbplats
×