09.15 – Välkomstkaffe & frukost. Träffa våra utställare.
10.00 – 10.05 – Öppning
Johan Jörgensen, Sweden Foodtech
Daniella Illerbrand, Sweden Foodtech
Paul Svensson, Rosendals Trädgård
10.05 – 10.20 – re:think food
Johan Jörgensen, Sweden Foodtech
Stefan Krook, entreprenör och impact-investerare
10.20 – 10.30 – The power of the public sector
10.30 – 11.00 – Besök testkök & Utställare
Smaka på innovationer, möt kockarna bakom idéerna och ta del av den ukrainska delegationen av matinnovatörer.
11.00 – 11.15 – Added value of food (Eng)
11.15 – 11.30 – The farmer/advocate (Sv/Eng)
Saba Nazarian, The Culinary Farmer
11.30 – 11.45 – Näring och biotillgänglighet – vad är lösningen? (Sv/Eng)
Caroline Agrillo, Uppsala universitet
David Fredlund, Good Grains
Veronica Öhrvik, Axfoundation
11.45 – 12.45 – Lunch på Rosendals trädgård
12.45 – 13.15 – Så lyckades Örebro – Sveriges hållbaraste måltidskommun
Carina Andersson, verksamhetschef Örebro kommun
13.20 – 14.00 – Åtta kommuner delar sina erfarenheter
Hur ökar man andelen svenskt, lokalt och ekologiskt i de offentliga köken – i praktiken? Åtta kommuner berättar om sina arbetssätt, val och lärdomar.
14.05 – 14.50 – Workshop: Hur ökar vi svenskt, ekologiskt och närodlat i de offentliga köken?
Ämne 1: Lokala producenter
Hur hittar vi fler lokala leverantörer – och hur får vi dem att vilja sälja till offentlig sektor? Här diskuteras också hur vi kan bygga partnerskap i stället för traditionella affärstransaktioner, för att minska risker på båda sidor.
Ämne 2: Data som verktyg
Hur kan data ge oss bättre beslutsunderlag och hjälpa oss att styra mot mer svenskt, ekologiskt och närodlat?
Ämne 3: Regenerativ upphandling
Hur kan upphandlingar utformas så att de inte bara är hållbara, utan också driver utvecklingen mot ett mer regenerativt livsmedelssystem?
Ämne 4: Distribution och logistik
Hur löser vi transport och leveranser så att de stärker, snarare än hindrar, användningen av lokala och ekologiska råvaror?
15.00 – 15.30 – Och vinnaren är….. Prisutdelning i Ekomatligan 2025
Ceremoni med Paul Svensson, Rosendals trädgård
Diplomering i cirkulär gastronomi, Ekomatcentrum i samarbete med Generation Waste
15.30 – 15.45 – Avslutande ord
16.00 – 17.00 – Kick off: Stockholm Impact Days – Tänk om maten
Mingel och cocktail hour som avslutning på dagen.