Ekomatligan 2025 – Sveriges verktyg för hållbara offentliga måltider

Den 29 september 2025 välkomnar vi kostchefer, måltidschefer och all offentlig måltidspersonal till en unik heldag på Rosendals Trädgård i Stockholm.

I den grönskande oasen på Djurgården får du uppleva hur hållbar mat kan blomstra i offentliga kök. Dagen bjuder på inspiration, kunskap och praktiska verktyg – skräddarsydda för dig som arbetar med mat i kommuner och regioner.

Ekomatligan 2025 arrangeras i samarbete med Sweden foodtech, Klimatkommunerna och KRAV parallellt med Big Meet Summit.

Årets Tema!

Svenskt, ekologiskt och närodlat.
Vad krävs för att det ska fungera i praktiken?

Du kommer möta välkända experter och talare inom hållbar mat (vi avslöjar snart vilka!) som delar med sig av insikter och konkreta lösningar. 

Flera framstående kommuner presenterar sina bästa exempel på hur de ökat andelen ekologiska och närodlade livsmedel i sina kök – och du får chansen att ställa frågor och ta del av deras framgångsrecept. 

Dessutom väntar interaktiva workshops där vi tillsammans tar oss an utmaningarna och hittar nya vägar framåt för klimatsmarta måltider. 

Givetvis avslutas dagen med den högtidliga prisutdelningen av Ekomatligan 2025, där vi hyllar årets eko-insatser i strålkastarljuset.

Bilden är från galamiddagen Ekomatligan 2024

Rosendals Trädgård.

En inspirerande in-ramning för Ekomatligans event, med grönska, trädgårdskonst och ekologisk odling i varje hörn.

 Som deltagare får du inte bara kunskap utan också en helhetsupplevelse för smaklökarna. 

Dagen börjar med en härlig ekologisk smörgås och rykande varm dryck i trädgårdsmiljö. 

Till lunch serveras en säsongsanpassad meny med råvaror som är både svenska, ekologiska och närodlade, tillagad med kärlek. 

På eftermiddagen njuter du av fikabuffé med lokala godsaker bland äppelträden. All mat och dryck ingår i din deltagaravgift – och allt som serveras speglar dagens tema om hållbar, när-producerad mat.

Paul Svensson, gastronomisk ledare, och Jonas Bolling mat & dryckesansvarig Rosendals Trädgård foto Malin Mörner

Pris och anmälan.

Kommuner och regioner som är fullvärdiga medlemmar i Ekomatcentrum:

En kostnadsfri plats vardera. Ytterligare deltagare från medlemskommun/region betalar 300 kr per person (inklusive all mat och dryck under dagen).

Kommuner och regioner som är inte är fullvärdiga medlemmar i Ekomatcentrum:

För övriga deltagare (icke-medlemmar) är priset 795 kr per person, mat och fika ingår.

Sista dag för anmälan är den 19 september.

Varmt välkommen att anmäla dig och bli en del av en inspirerande dag som driver utvecklingen för hållbar mat i offentlig sektor framåt!

Ekomatligan 2025 arrangeras tillsammans med:

×