Ekomatcentrum satsar på framtiden och utser ny verksamhetschef med över ett decennium i foodservice-branschen.
Ekomatcentrum är stolt över att meddela utnämningen av Ted Wendt från Malmö som ny verksamhetschef. Med en bakgrund som vice ordförande för Ekomatcentrum sedan 2020 och 13 års erfarenhet från livsmedelsindustrin med fokus på foodservice, bringar Ted en unik kombination av strategiskt ledarskap, passion och expertis till denna roll.
Ted Wendt kommenterar:
” Det är med stor entusiasm jag kliver in i rollen som verksamhetschef för Ekomatcentrum. Min tid som vice ordförande och mina erfarenheter från ledande positioner inom Findus, Midsona och Orkla Foods har förberett mig väl för denna nya roll.
“Jag ser fram emot att arbeta tätt tillsammans med våra medlemmar, partners och aktörer i foodservice-sektorn för att realisera vår gemensamma vision som grundar sig på Agenda 2030 och att bidraga till ett hållbart samhälle som många generationer framåt ska ha möjligheten att åtnjuta. ”
Eva Fröman, ordförande för Ekomatcentrum:
“Ted´s gedigna bakgrund inom Foodservice, tillsammans med hans genuina passion för ekologiska livsmedel, gör honom till det självklara valet för denna roll. Vi är övertygade om att med honom vid rodret kommer Ekomatcentrum att fortsätta att leda och inspirera förändring inom ekologisk matförsörjning.”
Ted Wendt ersätts som vice ordförande i Ekomatcentrum av Lena Sjöqvist, Restaurangchef på Tullängsgymnasiet i Örebro kommun med profession på hållbar utveckling. Hon har genom gediget intresse för ekologiskt och hållbar matproduktion etablerat en skolrestaurangverksamhet som idag är vägledande för många restauranger i Sverige inom hållbar matproduktion och servering. Hon är en av Sveriges främst bokade föreläsare inom området strategi och mål i offentlig verksamhet med fokus på klimatsmart mat, värdet av måltidsmiljö och kommunikation.