Den 9 september går äntligen finalen av Årets Ekokock av stapeln i Växjö på MAT2022.
Årets sex finalister är nu uttagna av juryn:
- Adam Österdahl – Gårdskrogen Lilla Bjers, Gotland
- Johan Thyrén – Gastronomi Elva, Borås
- Emma Fyman – Två Skyttlar, Örby
- Lisa Lönner – Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
- Andreas Wendelin – Gillet 6, Sala
- Jesper Hansson – Hotel Stelor, Gotland
Årets Ekokock är tävlingen som tar hållbar gastronomi på allvar!
Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som genom sin matlagnings arbetar för en mer hållbar och bättre värld. Årets tävling är den nionde i ordningen och har etablerat sig som tävlingen för kockar som bryr sig. Läs mer om tävlingen här
Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som genom sin matlagnings arbetar för en mer hållbar och bättre värld. Årets tävling är den nionde i ordningen och har etablerat sig som tävlingen för kockar som bryr sig. Läs mer om tävlingen här
Se filmen med förra årets final och vinnare, samt årets finalister!