Döden i grytan, om vår rädsla för riktig mat. Mats-Eric Nilsson, Ordfront 2010. www.adlibris.com

Mat & Klimat
Ju mer vi vet om maten och var den kommer i från, dessto större blev smakupplevelsen. Klimatet mår bra av att vi blir “klimatsnobbar”. J. Björklund, P. Holmgren, S. Johansson, Medströms bokförlag 2008.

Tyst Hav, jakten på den sista matfisken.”Mitt intresse för fiske började på allvar just när jag först läste om ålen.”, Isabella Lövin, Ordfront 2007,www.adlibris.com

Den hemlige kocken, det okända fusket med maten på din tallrik. Mats-Eric Nilsson, Ordfront 2007.www.adlibris.com

Äkta vara, guiden till oförfalskad mat. Mats-Eric Nilsson, Ordfront 2008.

Svens Husmanskost
Rustika rätter av vardagskaraktär som med automatik är solklart klimatsmarta. Tore Wretman, Forum 2008 (1967), www.forum.se

Carolas Ekokök, mat som smakar på riktigt. Carola Magnusson. Bokförlaget Langenskiöld 2008.

Majas klimatmat, Genom att följa årstidernas växlingar och välja maten vi äter med omsorg kan vi minska vår klimatbelastning och bidra till en hållbar utveckling. Maja Söderberg, 2008.

Goda exempel, ekologiskt i offentliga storhushåll.Erfarenheter från 20 svenska kommuner som arbetar med att öka andelen ekologiskt i sina storhushåll. informationsbroschyr. Ekocentrum 08-779 59 29,info@ekocentrum.info

Naturligt vis, ekologisk mat för restaurang och storkök. Utbildningsmaterial för personal och elever inom restaurang och storhushåll, Ekocentrum 08-779 59 29, info@ekocentrum.info

Det jordnära köket, en ekologisk aptitretare med 66 recept av Lars ”Pluto” Johannison, Ekocentrum 08-779 59 29, info@ekocentrum.info

Ekologiska livsmedel, sortimentsguide för restaurang & storhushåll, 2005
Ekocentrum tel & fax 08-779 59 29,info@ekocentrum.info

Ekologisk mat i storkök, sagt och gjort av Carola Magnusson, LT´s förlag, 08-453 85 00

Ekologisk och konventionell mjölk, miljöpåverkan, djurmiljö och djurhälsa, Rapport 2002:10, Konsumentverket, 08 429 05 00, www.kov.se

Ekologiska ägg, om hönan själv får välja, informationsbroschyr. Konsumentverket, 08-429 05 00, www.kov.se

Ekologisk potatis, bekämpningsmedel och miljöpåverkan, rapport 2002:11, Konsumentverket, 08-429 05 00, www.kov.se

Bryr du dig om djurens livskvalitet? Bra att veta om ekologiskt kött, informationsbroschyr. Konsumentverket, 08-429 05 00, www.kov.se

Mår du bättre om miljön mår bättre? Nyttigt att veta om ekologiska grönsaker, informationsbroschyr, 08-429 05 00, www.kov.se

KRAV-regler 2008, KRAV, Uppsala 018-10 02 90

Kunskap och försäljning går hand i hand, Actuva AB. Mikael Lönn, magisteruppsats 2003.

Mat med känsla för miljön, Lotta Brinck, Naturvårdsverket, Konsumentverket, Livsmedelsverket 1998, 08-429 050 00, 018-17 55 01, 08-698 10 00

Mer än bara mat – en KRAV-godkänd kokbok, David Kallós, www.kravkokbok.nu

Svinn i storhushåll, Rebecka Karlsson, rapportwww.fms.ecology.su.se

Ät S.M.A.R.T, för hälsa och miljö. Utbildningsmaterial,www.folkhalsguiden.se

Möjligheter till lokal och miljöanpassad livsmedelsupphandling, Glesbygdsverket, 0633 – 57 67 00

Dessa fantastiska bönor – fakta- och receptpärm om baljväxter. Konsumeter i samverkan, 0495 – 413 15, www.konsumetsamverkan.se,

Vegetarisk mat för storhushåll, kokbok av Keld Hyldig, ICA-bokförlag, 021 – 19 42 30,bok@forlaget.ica.se/bok

Den nya maten –faktabok om ekologisk mat, genförändrade livsmedel, livsmedelstillsatser, Konsumentrådet och Bilda förlag, 08 – 709 04 00,www.bildaforlag.se

Har du ett grönt skafferi, säsongsguide, CTN, Centrum för Tillämpad Näringslära,www.folkhalsoguiden.se

Fyll skafferiet med säsongens gröna, säsongsguide, Konsumentverket, 08 429 05 00,www.kov.se

×