• Ekomatcentrum
    • Aktuellt
    • Kalendarium 2023
    • Om Ekomatcentrum
    • Pressmeddelanden
  • Ekomatsligan
    • Ekokartan
    • Ekomatsligan
    • Måltidspedagogiska Priset 2023
    • Lilla Ekomatsligan
    • Hållbara måltider genom målsamverkan
  • Aktuella projekt
    • Cirkulär Ekonomi För Restauranger
  • Kurser
    • Föreläsningar
    • Kurser för personal i offentliga kök
    • Digitala kurser om hållbar & ekologisk mat
  • Medlemmar
    • Bli medlem
    • Ekomatcentrums styrelse
    • Medlemmar
  • Material & rapporter
    • Kurs- och informationsmaterial
    • Rapporter
    • Webbinarium
    • Ekomatcentrums Nyhetsbrev

EkoMatCentrum

Resurscentrum för hållbar konsumtion i livsmedelskedjans alla led

Fredagseko

Ny höjer vi nivån på fredagsmyset utmanar dig, matställen, skolor, förskolor och andra offentliga verksamheter som serverar mat att lägga till fler produkter som är ekologiska och hållbara. Tänk att du byter ut köttfärsen mot ekologisk köttfärs, eller testa smaken på en ekologisk gurka. Varför inte bjuda ut din käresta eller locka dina kollegor till ett AW på en restaurang eller pub som serverar eko. Du hittar dem lättast i appen EkoGo eller på Krogguiden.

Här kan du hitta mer eko:

Ekokrogar, caféer och andra matställen.

Appen EkoGo! Playstore eller App Store

Är du nyfiken hur stor andel din region eller kommun köper in kan du hitta resultatet på Ekokartan.

Här är tips från Måltidsverksamheten i Höör som tipsar om hur du kan grilla Vego.

Hållbar utveckling

Det pratas mycket om hållbar mat och hållbar utveckling, men vad betyder det egentligen och hur ska vi tänka för att göra de där hållbara valen? Jordbrukskonsulten Gunnar Rundgren och kocken Paul Svensson reder ut begreppen.

Besök våra hemsidor!

  • http://www.ekokrogar.se
  • http://www.ekomatguiden.se
  • http://www.ekomatsedeln.se
  • http://www.miljomat.se
  • http://www.smakasvenskt.se

Nyhetsbrev

© Copyright 2016. EkoMatCentrum, Håven 2, 193 41 Sigtuna. Tel 070-779 59 90. info@ekomatcentrum.se