Vi vill bjuda in dig som jobbar med restaurang, kafé, eller annan närliggande verksamhet i branschen till ett inspirerande evenemang om cirkulär ekonomi och hållbarhet på Torsåker gård. Är du redo att ta ditt restaurangkoncept till nästa nivå och samtidigt göra en positiv inverkan på miljön? Då ska du inte missa detta.

📅 20 februari
🕐 13.00 – 16.00
📍 Torsåker Gård, Stockholm
Kostnadsfritt, begränsat antal platser

Vi vill bjuda in dig som jobbar med restaurang, kafé, eller annan närliggande verksamhet i branschen till ett inspirerande evenemang om cirkulär ekonomi och hållbarhet på Torsåker gård. Är du redo att ta ditt restaurangkoncept till nästa nivå och samtidigt göra en positiv inverkan på miljön? Då ska du inte missa detta.

I en värld som alltmer fokuserar på hållbarhet behöver restauranger ställa om delar av verksamheten för att hänga med. Med Ce4Re får ni en god inblick i cirkulär ekonomi, hur den kan stärka er restaurangverksamhet och hur ni kan minska ert ekologiska fotavtryck.

Torsåker gård är Axfoundations testgård och ett praktiskt utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedelssystem.

Häng med till vackra Torsåker Gård där hållbarhet är i fokus. Ta del av spännande presentationer, rundturer, smakstationer med innovativa rätter som visar på möjligheterna inom cirkulär ekonomi. Torsåker gård är Axfoundations testgård och ett praktiskt utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedelssystem. Här utvecklar forskare och praktiker konkreta lösningar för att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem.

Eventet är startskottet för projektet Ce4Re som syftar till att utveckla gemensamma cirkulära lösningar inom restaurangbranschen i Centrala Östersjöregionen och är ett samarbetsinitiativ mellan länderna som syftar till att stärka framåttänkande entreprenörer, passionerade kockar och engagerade kökschefer. En utvald grupp inbjuds att genomgå mentorsprogrammet som startar under våren.

Läs mer om Ce4Re projektet

Ce4Re genomförs i samarbete med Generation Waste med stöd från Interreg Central Baltic Programme.

Vi genomför detta evenemang i samarbete med Generation Waste som hjälper ledande restaurangföretag att minska svinnet för att spara miljön och förbättra lönsamhet. Stefan Johansson från Högbo Brukshotell kommer berätta om sitt resa till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Med finns också vår egna Ted Wendt, verksamhetschef på Ekomatcentrum, med över ett decennium i foodservice-branschen. 

12.45 Registrering
13.00 Presentation av Ekomatcentrum & Generation Waste.
13.10 Presentation av Ce4Re ‘Cirkulär Ekonomi för Restauranger’
Fokusområden: Skapa menyer på ett smart sätt, minska matavfall och locka miljömedvetna gäster med hjälp av appen EkoGo
13.15 Vad är cirkulär ekonomi?
13.20 Varför är cirkulär ekonomi viktig för restauranger?
En inblick i Generation Wastes arbetsmetoder och fördelarna för restauranger att anta dessa metoder.
13.25 Cirkulär ekonomi i verkligheten: ett framgångsrikt case från Högbro brukshotell med Stefan Johansson
13.35 Nästa steg och hur man kan få möjlighet att delta i projektet
13:50 Presentation av Axfoundation och verksamheten på Torsåker gård från ett cirkulär arbetssätt
14.00 Rundtur i Ladugården på Torsåker gård med smakstationer knutna till aktuella innovationsprojekt
16.00 Avslut

Med stöd från

Samarbetspartner

×