EkoMatCentrum – Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Ekomatcentrum är en ideell förening som arbetar med mat och hållbarhetsfrågor. Viktiga komponenter är klimat, miljö och ekologi. Föreningen är ett nätverk för den ekologiska marknaden och dess aktörer, däribland lantbrukare, förädlingsföretag, handel, grossister, restauranger & storkök, kommuner, regioner samt konsumenter. Det är också ett kompetenscentrum för informationsverksamhet om mat-, klimat- och miljö- frågor och en lobbyingorganisation som är med och påverkar viktiga politiska beslut om ekologisk.
Ekomatcentrum startades 1997 av Eva Fröman och Carin Enfors. Vill du veta vad vi gjort under dessa 25 år så kan du kika på Ekomatscentrums historia 1997 till 2020
Vi som jobbar på eller för Ekomatcentrum är:
Ted Wendt
Ted är Ekomatcentrums verksamhetschef. Han har en Bachelor i Business administration samt Diploma i Export och internationell affärsutveckling. Ted har arbetat i livsmedelsindustrin under 13 år, med fokus på Foodservice i olika ledande roller på Orkla Foods Sverige AB, Midsona Sverige AB och Findus Sverige AB. Ted har ett brinnande intresse för ekologisk mat och att skapa förändring för en hälsosammare planet.
Tel: 076-611 76 57
Mail: ted@ekomatcentrum.se

Towe Johnson
Towe är utbildad måltidsekolog vid Örebro universitet/RHS Grythyttan och kommer senast från rollen som reporter på tidningen Jordbruksaktuellt. Hon har ett stort intresse för hållbar matproduktion och för måltider som smakar och gör gott, och är även engagerad i familjeföretaget i Jämtland, ett ekologiskt lantbruk med mångfaldsproduktion.
Tel: 073-301 82 60
Mail: towe@ekomatcentrum.se

Li Degerman
Li Degerman är utbildad förändringsledare inom Diet for a Green Planet och har lång erfarenhet kring att arbeta med hållbara måltider för barn inom offentlig sektor. Hon är måltidspedagog samt har en Fil Kand i restaurang-och måltidskunskap vid Örebro universitet/RHS Grythyttan. Hon har ett stort intresse kring att sprida kunskap i hur och vad vi äter samt vad som är möjligt ur ett hållbart perspektiv. Har haft workshops och föreläsningar i hur man kan möta barnen i måltiden för att väcka deras lust och nyfikenhet.
Tel: 073-781 37 95
Mail: li@ekomatcentrum.se

Henry Fröman
Henry är utbildad filmfotograf på Stockholms filmskola och är en riktig foodie. Han har också ett brinnande intresse för ekologisk mat, så klart. Han ansvarar för Ekomatcentrums digitala plattformar och kommunikationer. Henrys främsta intresse ligger i filmuppdragen som Ekomatcentrum har.
Tel: 076-020 95 10
Mail: henry@ekomatcentrum.se

Eva Fröman
Eva är hortonom/ekonom med ett stort intresse för ekologisk mat och matlagning. Eva har bl.a. arbetat på SLU Alnarp som forskningsassistent och på Samodlarna Sverige som marknadskonsulent för de ekologiska intresseorganisationerna. Startade EkoMatCentrum 1997 tillsammans med en kollega och har arbetat i föreningen sedan 1999.
Tel: 070-779 59 90
Mail: eva@ekomatcentrum.se
