EkoMatCentrum – Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Ekomatcentrum är en ideell förening som arbetar med mat och hållbarhetsfrågor. Viktiga komponenter är klimat, miljö och ekologi. Föreningen är ett nätverk för den ekologiska marknaden och dess aktörer, däribland lantbrukare, förädlingsföretag, handel, grossister, restauranger & storkök, kommuner, regioner samt konsumenter. Det är också ett kompetenscentrum för informationsverksamhet om mat-, klimat- och miljö- frågor och en lobbyingorganisation som är med och påverkar viktiga politiska beslut om ekologisk.
Ekomatcentrum startades 1997 av Eva Fröman och Carin Enfors. Vill du veta vad vi gjort under dessa 25 år så kan du kika på Ekomatscentrums historia 1997 till 2020
Vi som jobbar på eller för Ekomatcentrum är:
Eva Fröman
Eva är hortonom/ekonom med ett stort intresse för ekologisk mat och matlagning. Eva har bl.a. arbetat på SLU Alnarp som forskningsassistent och på Samodlarna Sverige som marknadskonsulent för de ekologiska intresseorganisationerna. Startade EkoMatCentrum 1997 tillsammans med en kollega och har arbetat i föreningen sedan 1999.
Tel: 070-779 59 90
Mail: eva@ekomatcentrum.se

Eva Fröman
Towe Johnson
Towe är utbildad måltidsekolog vid Örebro universitet/RHS Grythyttan och kommer senast från rollen som reporter på tidningen Jordbruksaktuellt. Hon har ett stort intresse för hållbar matproduktion och för måltider som smakar och gör gott, och är även engagerad i familjeföretaget i Jämtland, ett ekologiskt lantbruk med mångfaldsproduktion.
Tel: 073-301 82 60
Mail: towe@ekomatcentrum.se

Towe Johnson
Ulrika Brydling
Kursledare Ulrika Brydling har stor erfarenhet av att arbeta med ekologisk och säsongsbetonad mat lagad från grunden för restaurang, skola och förskola. Har drivit egna rörelser, krönikör, TV kock, tävlingsledare samt jobbar med att föreläsa och utbilda inom ämnet hållbar måltid. Hon är även ledamot i Ekologiska Lantbrukarna, Ekokockar, Ekomatcentrum, Äkta Vara och Slow Food.

Ulrika Brydling