EkoMatCentrum – Informationscentrum för Ekologiska Produkter
Ekomatcentrum är en ideell förening som arbetar med mat och hållbarhetsfrågor. Viktiga komponenter är klimat, miljö och ekologi. Föreningen är ett nätverk för den ekologiska marknaden och dess aktörer, däribland lantbrukare, förädlingsföretag, handel, grossister, restauranger & storkök, kommuner, regioner samt konsumenter. Det är också ett kompetenscentrum för informationsverksamhet om mat-, klimat- och miljö- frågor och en lobbyingorganisation som är med och påverkar viktiga politiska beslut om mat, klimat, och ekologi.
Vi som jobbar på Ekomatcentrum är;
Mimi Dekker
Mimi har ett brinnande intresse för ekologisk mat/livsföring och en stark vilja att förändra barns matvanor. Efter många års internationellt arbete som civilekonom har intresset lett till en ny inriktning och en masterutbildning inom folkhälsa. Mimi har även erfarenhet av att undervisa på yrkeshögskolor och har skrivit en kokbok för stressade barnfamiljer. Mimi Dekker, Tel: 076-277 00 30, Mail:mimi@ekomatcentrum.se

Mimi Dekker
Eva Fröman
Eva är hortonom/ekonom med ett stort intresse för ekologisk mat och matlagning. Eva har bl.a. arbetat på SLU Alnarp som forskningsassistent och på Samodlarna Sverige som marknadskonsulent för de ekologiska intresseorganisationerna. Startade EkoMatCentrum 1996 tillsammans med en kollega och har arbetat i föreningen sedan 1999. Eva Fröman, Tel: 070-779 59 90, Mail: eva@ekomatcentrum.se

Mimi Dekker och Eva Fröman
Ulrika Brydling
Kursledare Ulrika Brydling har stor erfarenhet av att arbeta med ekologisk och säsongsbetonad mat lagad från grunden för restaurang, skola och förskola. Har drivit egna rörelser, krönikör, TV kock, tävlingsledare samt jobbar med att föreläsa och utbilda inom ämnet hållbar måltid. Hon är även ledamot i Ekologiska Lantbrukarna, Ekokockar, Ekomatcentrum, Äkta Vara och Slow Food.

Ulrika Brydling