• Ekomatcentrum
    • Aktuellt
    • Kalendarium 2023
    • Om Ekomatcentrum
    • Pressmeddelanden
  • Ekomatsligan
    • Ekokartan
    • Ekomatsligan
    • Måltidspedagogiska Priset 2023
    • Lilla Ekomatsligan
    • Hållbara måltider genom målsamverkan
  • Aktuella projekt
    • Cirkulär Ekonomi För Restauranger
  • Kurser
    • Föreläsningar
    • Kurser för personal i offentliga kök
    • Digitala kurser om hållbar & ekologisk mat
  • Medlemmar
    • Bli medlem
    • Ekomatcentrums styrelse
    • Medlemmar
  • Material & rapporter
    • Kurs- och informationsmaterial
    • Rapporter
    • Webbinarium
    • Ekomatcentrums Nyhetsbrev

EkoMatCentrum

Resurscentrum för hållbar konsumtion i livsmedelskedjans alla led

Måltidspedagogiska Priset 2023

Anmälan öppen till nytt pris

 

I arbetet för mer ekologiska och hållbara offentliga måltider gäller det att få alla med på resan. Samverkan, kommunikation och pedagogik är ofta avgörande faktorer för att nå hela vägen fram.

Samarbete mellan skola och skolkök kan vara nyckeln för att uppnå målen och en pedagogisk idé kan vara pusselbiten som får allt att fala på plats. Har ni kommit på och förverkligat en idé som stärkt måltidens lärande roll för hållbarhet? Kanske har ni gjort en extra satsning för att kommunicera arbetet med ekologiskt till matgästerna eller förbättrat samarbetet med pedagogerna genom en ny strategi? Kanske utgår idén från en livsmedelsproducent eller från skolans matråd? Både stora och små satsningar är viktiga!

Med Måltidspedagogiska Priset vill vi lyfta just er idé! Syftet med priset är att lyfta bra exempel som kan inspirera andra offentliga kök men också att sätta matens lärande roll på agendan. Satsningen ska beröra pedagogik och hållbara måltider samt vara central för matgästerna. Du kan nominera dig själv/din egen verksamhet eller nominera någon annan som du tycker bör få Måltidspedagogiska Priset 2023.

Sista dag att nominera är 20 maj.
Vinnaren presenteras och premieras på Ekomatsligan den 30 maj.
För frågor kontakta info@ekomatcentrum.se

Nominera här

Namn, mail och telefonnummer
Varför bör personen/personerna/verksamheten få Måltidspedagogiska priset?
T ex vad var målet och behovet, vad har det inneburit, vilka resultat har det gett etc)
Varifrån kom initiativet, vilka har deltagit och involverats?

Hållbar utveckling

Det pratas mycket om hållbar mat och hållbar utveckling, men vad betyder det egentligen och hur ska vi tänka för att göra de där hållbara valen? Jordbrukskonsulten Gunnar Rundgren och kocken Paul Svensson reder ut begreppen.

Besök våra hemsidor!

  • http://www.ekokrogar.se
  • http://www.ekomatguiden.se
  • http://www.ekomatsedeln.se
  • http://www.miljomat.se
  • http://www.smakasvenskt.se

Nyhetsbrev

© Copyright 2016. EkoMatCentrum, Håven 2, 193 41 Sigtuna. Tel 070-779 59 90. info@ekomatcentrum.se